Lõhe sashimi sinihallitusjuustu-misokastmega

Sashimi on toorelt serveeritav kalafilee, Jaapanis hästi populaarne. Siin on toore lõhefilee kaaslaseks sinihallitusjuustu-misopasta. (Nagu koostisainetest aimata võib, on tegemist n-ö uue sashimi, mitte klassikalise sashimi'ga).
Joogiks sobib hästi sake.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Sashimi:

225 g hästi kvaliteetset lõhefileed

1 tl musti seesamiseemneid

purustatud musta pipart

Sinihallitusjuustu-misokaste:

30 g mahedapoolset sinihallitusjuustu

50 g valget miso-pastat (shiro miso)

1 sl hapukoort

2 sl mirinit ehk magusat riisiveini

1 sl jaapani sojakastet

Valmistamine

Aseta lõhefilee lõikelauale. Haki ampsusuurusteks tükkideks.
Sega väikeses kausis sinihallitusjuust, hapukoor ja valge misopasta ühtlaseks. Sega juurde mirin ja sojakaste.
Sega kalatükid õrnalt misokastmega läbi. Laota kenasti serveerimisalusele, puista peale purustatud must pipar ning seesamiseemned.

Retsept on pärit Complete Book of Sushi, mina mugandasin selle siit toidublogist (foto valmis roast).
LISA KOMMENTAAR